logo pregovaracka 27

Преговарачка група 27
животна средина

АКТУЕЛНОСТИ

20
dec
2017

Министар заштите животне средине Горан Триван сусрео се данас у Бриселу са  европским комесаром за животну средину, поморска питања и рибарство Карменом Велом, где је боравио у радној посети. На састанку су разматрана актуелна питања у вези са процесом приступања Републике Србије Европској унији у области заштите животне средине.


Прочитајте више…

18
dec
2017

Министар заштите животне средине Горан Триван учествовао је данас на панел-дискусији о климатским променама са представницима невладиних организација. Главна тема панела била је осврт на Конференцију о климатским променама- КОП 23 одржану недавно у Бону на којој су разматрана најважнија питања о последицама климатских промена, како их ублажити и како им се прилагодити.


Прочитајте више…

08
jul
2017

Министар за заштиту животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван изјавио је да ће нашој земљи за примену европских еколошких стандарда бити потребно приближно 15 милијарди евра, упозоривши на то да за достизање тих стандарда треба утврдити разумне рокове.


Прочитајте више…

04
jul
2017

Министар за заштиту животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван изјавио је данас да би укупне инвестиције у заштиту животне средине у Србији требало да достигну 14 милијарди евра, од чега би само у сектор вода требало да буде уложено више од 9 милијарди евра у наредних 15 до 20 година.


Прочитајте више…

29
jun
2017

Београд, 29. јун 2017. године – Стална конференција градова и општина (СКГО), у сарадњи са Министарством заштите животне средине, организовала је осми састанак СКГО ,,Мрежа еко-службеника“, где је представљена тема ,,Припрема  за преговарање за Поглавље 27“, коме су, поред представника СКГО, Министарства заштите животне средине и представника UNDP, присуствовали и представници преко двадесет локалних самоуправа из Републике Србије.


Прочитајте више…