logo pregovaracka 27

Pregovaračka grupa 27
životna sredina

AKTUELNOSTI

10
okt
2018

Srbija je na dobrom putu da Poglavlje 27, okarakterisano kao  jedno od najzahtevnijih i najskupljih  u pregovorima sa EU, uskoro bude na agendi evropskih zvaničnika budući da je nacrt pregovaračke pozicije, poslat na neformalne konsultacije, dobio visoke ocene Evropske komisije, zaključak je Ivana Karića, šefa pregovaračke grupe za Poglavlje 27, koji je na konferenciji za medije u Botaničkoj  bašti predstavio napredak Srbije u  pogledu ekoloških EU regulativa.


Pročitajte više…

04
okt
2018

U okviru Međunarodnog sajma životne sredine (ECOFAIR), u sredu 3.10.2018. godine, u Svečanoj sali Upravne zgrade beogradskog sajma, održan je Sastanak mreže Ekopoverenika u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština.


Pročitajte više…

29
sep
2018

U Beogradu, 26. i 28. septembra 2018. godine Ministarstvo zaštite životne sredine održalo je niz sastanaka sa predstavnicima civilnog sektora, Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), kao i sa predstavnicima instituta, fakulteta i privrednog sektora.  Sastanku je prisustvovao šef Pregovaračke grupe 27, Ivan Karić, koji je ujedno i državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine.


Pročitajte više…

28
avg
2018

U Beogradu je 27. avgusta 2018. godine održan sastanak Radne grupe za izradu Akcionog plana za razvoj administrativnih kapaciteta koji se izrađuje uz podršku EAS 2 projekta, a zatim 28. avgusta i seminar za zainteresovanu javnost na kome su predstavljene projektne aktivnosti na izradi Akcionog plana za razvoj administrativnih kapaciteta. Sastanak je otvorila Biljana Filipović – Đušić, pomoćnik ministra za zaštitu životne sredine. Predstavljeni su izazovi administrativnih kapaciteta u oblasti zaštite životne sredine, na nacionalnom, pokrajinskom i na lokalnom nivou.


Pročitajte više…

23
avg
2018

23. avgusta 2018. godine, održan je zajednički sastanak Pregovaračke grupe 27 i sektorskih radnih grupa, na kome je diskutovano o komentarima Evropske komisije na nacrt Pregovaračke pozicije koji im je poslat na prve neformalne konsultacije. Na sastanku je, takođe, usvojen Plan aktivnosti Pregovaračke grupe 27 za period do decembra 2018. Sastanak je održan uz podršku ENVAP projekta. Sastanak je otvorila Biljana Filipović Đušić, zamenik šefa Pregovaračke grupe 27, naglasivši da su glavni komentari EK na nacrt Pregovaračke pozicije pristigli 30. jula i da je cilj sastanka planiranje aktivnosti za naredni period i dogovor oko potencijalnog roka predaje 2. nacrta PP na neformalne konsultacije.


Pročitajte više…