logo pregovaracka 27

Pregovaračka grupa 27
životna sredina

AKTUELNOSTI

20
dec
2017

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan susreo se danas u Briselu sa  evropskim komesarom za životnu sredinu, pomorska pitanja i ribarstvo Karmenom Velom, gde je boravio u radnoj poseti. Na sastanku su razmatrana aktuelna pitanja u vezi sa procesom pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji u oblasti zaštite životne sredine.


Pročitajte više…

18
dec
2017

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan učestvovao je danas na panel-diskusiji o klimatskim promenama sa predstavnicima nevladinih organizacija. Glavna tema panela bila je osvrt na Konferenciju o klimatskim promenama- KOP 23 održanu nedavno u Bonu na kojoj su razmatrana najvažnija pitanja o posledicama klimatskih promena, kako ih ublažiti i kako im se prilagoditi.


Pročitajte više…

08
jul
2017

Ministar za zaštitu životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan izjavio je da će našoj zemlji za primenu evropskih ekoloških standarda biti potrebno približno 15 milijardi evra, upozorivši na to da za dostizanje tih standarda treba utvrditi razumne rokove.


Pročitajte više…

04
jul
2017

Ministar za zaštitu životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan izjavio je danas da bi ukupne investicije u zaštitu životne sredine u Srbiji trebalo da dostignu 14 milijardi evra, od čega bi samo u sektor voda trebalo da bude uloženo više od 9 milijardi evra u narednih 15 do 20 godina.


Pročitajte više…

29
jun
2017

Beograd, 29. jun 2017. godine – Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, organizovala je osmi sastanak SKGO ,,Mreža eko-službenika“, gde je predstavljena tema ,,Priprema  za pregovaranje za Poglavlje 27“, kome su, pored predstavnika SKGO, Ministarstva zaštite životne sredine i predstavnika UNDP, prisustvovali i predstavnici preko dvadeset lokalnih samouprava iz Republike Srbije.


Pročitajte više…