logo pregovaracka 27

Pregovaračka grupa 27
životna sredina

AKTUELNOSTI

21
dec
2018

„Završena je još jedna faza u procesu pregovaranja za pristupanje Srbije Evropskoj uniji u oblasti zaštite životne sredine, i pripremljen drugi nacrt pregovaračke pozicije koji će biti dostavljen Evropskoj komisiji na neformalne konsultacije 28. decembra ove godine“, rekao je danas ministar zaštite životne sredine Goran Trivan na sastanku Pregovaračke grupe 27 i sektorskih radnih grupa za Poglavlje 27 – životna sredina i klimatske promene.


Pročitajte više…

07
nov
2018

U Briselu je 6. novembra 2018. godine održan sastanak  Tehničkih konsultacija Srbija – EU u vezi sa pripremom Pregovaračke pozicije za Poglavlje 27 – Životna sredina. Konsultacije su organizovane uz podršku ENVAP 3 projekta, koji finansira Kraljevina Švedska.


Pročitajte više…

10
okt
2018

Srbija je na dobrom putu da Poglavlje 27, okarakterisano kao  jedno od najzahtevnijih i najskupljih  u pregovorima sa EU, uskoro bude na agendi evropskih zvaničnika budući da je nacrt pregovaračke pozicije, poslat na neformalne konsultacije, dobio visoke ocene Evropske komisije, zaključak je Ivana Karića, šefa pregovaračke grupe za Poglavlje 27, koji je na konferenciji za medije u Botaničkoj  bašti predstavio napredak Srbije u  pogledu ekoloških EU regulativa.


Pročitajte više…

04
okt
2018

U okviru Međunarodnog sajma životne sredine (ECOFAIR), u sredu 3.10.2018. godine, u Svečanoj sali Upravne zgrade beogradskog sajma, održan je Sastanak mreže Ekopoverenika u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština.


Pročitajte više…

29
sep
2018

U Beogradu, 26. i 28. septembra 2018. godine Ministarstvo zaštite životne sredine održalo je niz sastanaka sa predstavnicima civilnog sektora, Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), kao i sa predstavnicima instituta, fakulteta i privrednog sektora.  Sastanku je prisustvovao šef Pregovaračke grupe 27, Ivan Karić, koji je ujedno i državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine.


Pročitajte više…