logo pregovaracka 27

Преговарачка група 27
животна средина

АКТУЕЛНОСТИ

15
mar
2018

У оквиру процеса приступања Републике Србије Европској унији и отварања Поглавља 27, Министарство заштите животне средине је одржало низ састанака у циљу израде Преговарачке позиције за Поглавље 27.

Присутне је најпре поздравио државни секретар г. Иван Карић, уједно и шеф Преговарачке групе 27. У уводном говору је упутио захвалност свим члановима Секторске радне групе за заштиту природе за квалитетан текст Преговарачке позиције и предлог да се кандидују евентуални проблеми у комуникацији или сарадњи са другим институцијама или министарствима у ПГ 27, како би покушали да се реше у наредном периоду на вишем нивоу. Такође, истакао је предстојеће изазове и напоран посао који предстоји до јуна месеца, како би се Србија што боље припремила за преговарачки процес у Поглављу 27. Договорено је да се у наредном периоду у рад Секторске радне групе за заштиту природе укључе представници Покрајинског завода за заштиту природе. Г.Карић је на крају истакао да је даљи рад целе групе према утврђеним роковима неопходан и да са тим у вези сви наставе да се придржавају зацртаних рокова.

Priroda1

Министарство заштите животне средине је 9. марта 2018. године одржало састанак са Секторском радном групом за заштиту од индустријског загађења уз подршку ЕНВАП пројекта. Састанку је присуствовао Иван Карић, шеф Преговарачке групе 27. Најкомпликованија Директива у Секторској радној групи за заштиту од индустријског загађења јесте Директива о индустријским емисијама. Првог марта је започет је пројекат који подржава израду ДСИПа за исту. Циљ састанка јесте идентификација питања за Техничке консултације са Европском комисијом, као и за чланове Преговарачког тима, али и боље разумевање ситуације са заинтересованим странама.

Industrijska1