logo pregovaracka 27

Преговарачка група 27
животна средина

АКТУЕЛНОСТИ

07
dec
2016

Преговарачка група 27 је 6. децембра 2016. године у Палати Србија, одржала радни састанак у вези са тренутном ситуацијом и планираним активностима око преговарачког процеса. Скуп је отворила и присутне поздравила др Стана Божовић, уз уводне напомене о тренутном стању преговарачког процеса у оквиру Преговарачке групе 27 и захвалила се свима на одговорима које су припремили на питања Комитета за проширење Савета ЕУ (COELA), будући да се и кроз њих врши процена спремности земље кандидата за приступање ЕУ.

stana-2016-1

Присутнима се затим обратила др Тања Мишчевић, шеф Преговарачког тима, подвлачећи да за Поглавље 27 неће бити мерила за отварање преговарачке позиције, као и да Пост-скрининг документ већ покрива 80% ове материје, тако да у припреми преговарачке позиције посебно треба водити рачуна о директивама које су усвојене након Пост-скрининг документа.

Презентацију о Писању преговарачке позиције, са детаљним приказом корака који очекују Преговарачку групу 27, представио је Срђан Мајсторовић, заменик директора Канцеларије за европске интеграције.

Састанак је заокружен презентацијом ,,Припрема преговарачке позиције –  статус и наредни кораци“, коју је припремила Сандра Милићевић Сперлић, шеф Групе за европске интеграције у области животне средине, и у којој су приказане предстојеће активности Преговарачке групе, након чега је уследила дискусија присутних.

stana-2016-2