logo pregovaracka 27

Преговарачка група 27
животна средина

АКТУЕЛНОСТИ

09
mar
2017

У Београду је 7. и 8. марта 2017. године у Палати Србија одржан састанак Пододбора за транспорт, енергетику, заштиту животне средине, климатске промене и регионални развој, између представника Републике Србије и представника Европске комисије.

Напредак у области животне средине и климатских промена је представљен 7. марта и том приликом државна секретарка др Стана Божовић је оценила да је добијање Скрининг извештаја и могућност отварања поглавља без мерила значајан успех за министарство и све укључене у процес, и  да представља препознавање наших напора и охрабривање будућих активности апроксимације у овом поглављу, нагласивши притом да  пред нама предстоји озбиљан рад на припреми преговарачке позиције и на испуњавању препорука из Скрининг извештаја.Pododbor

Током састанка, представљен је напредак Републике Србије у области заштите животне средине и климатских промена, а представници Европске комисије имали су прилику да у директној комуникацији са представницима државних институција, добију адекватна појашњења и одговоре на постављена питања.