logo pregovaracka 27

Преговарачка група 27
животна средина

АКТУЕЛНОСТИ

14
jun
2018

У  периоду 12-13 јун 2018. године, у Бриселу је одржан састанак Пододбора за транспорт, енергетику, животну средину, климатске промене и регионални развој.

Делегацију Преговарачке групе 27 је предводио шеф Преговарачке групе 27, државни секретар Иван Карић. Први дан састанка је био посвећен животној средини те је представницима Директората за проширење и суседску политику, Директората за животну средину и Делегације ЕУ у Србији,  представљен  напредак у задњих годину дана у области животне средине и  климатских промена.

Pododbor Brisel 2018

Од ове године, Пододбор је био конципиран по новој методологији тј, осим писаног прилога о напретку који је унапред послат Европској комисији, на самом састанку су  разматрана додатна питања постављена од стране Европске комисије, о свакој од области у оквиру Поглавља 27. На састанку је такође напоменуто да су представници Европске комисије задовољни Нацртом Преговарачке позиције који им је 5. јуна 2018. године достављен на неформалне консултације и да ускоро можемо очекивати њихове коментаре по овом питању.

Састанак je одржан у пријатељској радној атмосфери a представници Преговарачке групе 27  приказали  су висок степен припремљености и посвећености напретку у овом поглављу.

Pododbor Brisel 2018 - 2