logo pregovaracka 27

Преговарачка група 27
животна средина

АКТУЕЛНОСТИ

23
avg
2018

23. августа 2018. године, одржан је заједнички састанак Преговарачке групе 27 и секторских радних група, на коме је дискутовано о коментарима Европске комисије на нацрт Преговарачке позиције који им је послат на прве неформалне консултације. На састанку је, такође, усвојен План активности Преговарачке групе 27 за период до децембра 2018. Састанак је одржан уз подршку ЕНВАП пројекта. Састанак је отворила Биљана Филиповић Ђушић, заменик шефа Преговарачке групе 27, нагласивши да су главни коментари ЕК на нацрт Преговарачке позиције пристигли 30. јула и да је циљ састанка планирање активности за наредни период и договор око потенцијалног рока предаје 2. нацрта ПП на неформалне консултације.

Присутнима се затим обратила проф.др Тања Мишчевић истичући да је ЕК позитивно оценила Нацрт Преговарачке позиције за Поглавље 27. Такође је дала инструкције како ревидирати Преговарачку позицију у складу са хоризонталним коментарима Европске комисије.

PG27 Avgust 2018

У наставку разговора, шеф Преговарачке групе 27, Иван Карић, истакао је потребу унапређења Преговарачке позиције у складу са пристиглим коментарима али и новим информацијама. Такође је истакао најбитније рокове, како би ревидирана позиција била достављена Европској комисији  крајем децембра.

На самом крају састанка, Сандра Милићевић Сперлић, секретар Преговарачке групе 27, представила коментаре Европске комисије по секторима и детаљан План активности за наредни период.