logo pregovaracka 27

Преговарачка група 27
животна средина

АКТУЕЛНОСТИ

29
okt
2015

Данас је одржан састанак Преговарачке групе 27 на коме су представљени чланови Преговарачког тима задужени за животну средину и њихова улога у раду Преговарачке групе 27, као и даљи кораци у предстојећем периоду ради успешне реализације преговарачког процеса за поглавље 27.

Државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине Стана Божовић је подсетила да је Влада Републике Србије у септембру усвојила пост скрининг документ за Поглавље 27, односно документ Статус и планови имплементације и транспозиције правног оквира Европске Уније за поглавље 27, након чега је документ достављен Европској Комисији на даље разматрање ради формирања скрининг извештаја и давања препорука на који начин отворити поглавље.

„Активности које нас очекују у будућности сарадње са ЕНВАП пројектом биће израда стратегије преговарања, односно стратегије управљања преговарачким процесом за поглавље 27, активности на изради и јачању преговарачке позиције, сарадња са Агенцијом за заштиту животне средине Србије у погледу јачања капацитета за испоручивање неопходних информација за преговарачки процес, имплементација стратегије комуникације за поглавље 27“, рекла је Божовић.

Ради брже размене информација и докумената, данас је представљен изглед веб странице преговарачке групе 27, која ће бити доступна свим заинтересованим странама. Путем овог механизма ће се лакше и ефикасније комуницирати и планирати све будуће активности на изради преговарачке позиције.

pg27-okt.2015