logo pregovaracka 27

Преговарачка група 27
животна средина

АКТУЕЛНОСТИ

07
nov
2018

У Бриселу је 6. новембра 2018. године одржан састанак  Техничких консултација Србија – ЕУ у вези са припремом Преговарачке позиције за Поглавље 27 – Животна средина. Консултације су организоване уз подршку ЕНВАП 3 пројекта, који финансира Краљевина Шведска.

Tehnice konsultacije 1

Делегацију Преговарачке групе 27 предводио је шеф Преговарачке групе 27, државни секретар Иван Карић. На састанку Техничких консултација разматрана су питања из области индустријског загађења, као и питања из климатских промена. Представници Европске комисије су размотрили питања и на иста дали одговоре, што ће бити од великог значаја и помоћи при финализацији Преговарачке позиције за Поглавље 27.

Tehnice konsultacije 2

Састанак је био изузетно користан за представнике Преговарачке групе 27, јер је пружена прилика да се поставе питања која су била нејасна током саме припреме другог Нацрта Преговарачке позиције за Поглавље 27, али исто тако и да се успостави мрежа контаката са представницима генералних директората Европске комисије који су надлежни за иста. Такође, састанак је одржан у пријатељској радној атмосфери, а представници Преговарачке групе 27 показали су висок степен посвећености и припремљености напретку у овом поглављу.