logo pregovaracka 27

Преговарачка група 27
животна средина

АКТУЕЛНОСТИ

08
maj
2018

Дана 08. маја 2018. представници Министарства заштите животне средине су присуствовали 11. седници Одбора за заштиту животне средине. Шеф преговарачке групе 27, Министарства за заштиту животне средине и државни секретар, Иван Карић, Биљана Филиповић Ђушић, заменик шефа Преговарачке групе 27, помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције и  секретар Преговарачке групе 27 Сандра Милићевић Сперлић, су представницима Одбора и Зелене столице представили статус Преговарачке позиције и план активности Преговарачке групе 27 у наредном периоду.

Шеф Преговарачке групе 27, Иван Карић је између осталог истакао да су изазови са којим се сусреће Преговарачка група 27 квалитет и доступност информација, подељена или недовољно дефинисана надлежност, недостатак стратешког и правног оквира, стабилан систем финансирања у области животне средине, као и недостатак административних капацитета. На седници је такође представљан статус преговарачке позиције за сваки од ЕУ прописа у овој области, планови за финализацију Преговарачке позиције и сажетака Специфиних планова имплементације који ће у форми Анекса чинити саставни део Преговарачке позиције при њеном слању на неформалне консултације ЕК.

Odbor za zivotnu sredinu maj 2018

Седници је председавала председница Одбора Ивана Стојиљковић, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора Радослав Цокић, Борка Грубор, Милена Турк, Ивана Николић, др Десанка Репац, проф. др Снежана Богосављевић Бошковић, Душко Тарбук, др Љубинко Ракоњац и чланови механизма „Зелена столица“ преко којег се омогућава учешће невладиних организација у раду Одбора.