logo pregovaracka 27

Преговарачка група 27
животна средина

АКТУЕЛНОСТИ

08
jul
2017

Министар за заштиту животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван изјавио је да ће нашој земљи за примену европских еколошких стандарда бити потребно приближно 15 милијарди евра, упозоривши на то да за достизање тих стандарда треба утврдити разумне рокове.

Триван је у Скупштини Србије, на састанку Преговарачке групе 27 са организацијама цивилног друштва у оквиру Националног конвента о Европској унији, нагласио да се у међународној заједници цене напори и резултати које смо постигли у тој области протеклих година.
Он је додао да наша земља у области заштите животне средине може да направи снажан не само практични, већ и политички искорак, што ће и учинити.

Trivan-250x152      Фото: Fonet

Србија у томе може да рачуна на помоћ суседних земаља региона, које су спремне на то да јој пренесу искуства, указао је министар и нагласио да је најважније у ком року ћемо испреговарати примену европских еколошких стандарда, као и како доћи до новца за то.

Рокови треба да буду што дужи да бисмо их достигли, а ако будемо зацртали краће рокове који нису реални, нећемо животну средину довести у ред, нити ћемо испунити обавезе према ЕУ, тако да ћемо доћи у ситуацију да плаћамо пенале, објаснио је Триван.

 

Извор: Влада Републике Србије