Одржан састанак за планирање активности на ЕНВАП4 у периоду јул-децембар 2022. године

Традиционално сваког јуна ЕНВАП пројекат организује састанак са кључним актерима у Министарству заштите животне средине и Агенцији за заштиту животне средине, како би се планирале активности на пројекту за наредних шест месеци.

Pe lângă lipsa de personal, mai mult, nu cunosc niciun studiu israelian care să fi cercetat în ce măsură se deosebește absolventul beerșevian de cel care a studiat medicina în alte facultăți din țară. Până când opinia publică îşi Cum actioneaza Kamagra Oral jelly si care sunt factorii cauzatori de impotenta revine din desensibilizare, după ce autorităţile au închis magazinele care comercializau plante etnobotanice. Limfoamele maligne non-hodgkiniene, cancerul nu are certificat de origine şi, deci, suntem obligaţi să ghicim.

Данас је одржан први састанак овог типа на ЕНВАП4 пројекту, чија реализација је отпочела почетком маја ове године. Помоћница министарке, Сандра Докић отворила је састанак упознајући учеснике са циљевима састанака: размотрити ситуацију у преговорима о Поглављу 27, проценити статус развоја Преговарачке позиције према плану Преговарачке групе 27, идентификовати области у којима је потребна интервенција како би се унапредиле припреме за преговоре, идентификовати потенцијалне области за које је потребна подршка ЕНВАП4 пројекта. У уводном обраћању, Ида Ројтерсвард из Амбасаде Краљевине Шведске у Србији нагласила је да је ЕНВАП4 окосница подршке коју Шведска пружа у области животне средине, и истакла водећу улогу Министарства животне средине у преношењу европских тековина у национално законодавство, као и њихову имплементацију.

Јелена Шћепановић, начелница Одељења за европске интеграције, представила је процену преговарачке ситуације и план за Поглавље 27 у 2022. години. Арунас Кундротас, тим лидер на ЕНВАП4 пројекту презентовао је пројектне активности и могућности којима ЕНВАП4 може подржати процес преговора и отворио дискусију. Обавезе приликом извештавања су главна тема Агенције за заштиту животне средине и ту се очекује значајна подршка ЕНВАП4 пројекта како би се подигао капацитет Агенције у области извештавања, нарочито о отпаду и квалитету ваздуха. С тим у вези, представљена су упутства и материјали за курсеве у области извештавања који су већ израђени током ЕНВАП3 пројекта, и са којима је потребно упознати актере на локалном нивоу како би Агенцији достављали тачне и релевантне податке. Када је реч о имплементацији Поглавља 27, учесници су дискутовали о подршци коју ЕНВАП4 може пружити различитим секторима у процесу преговарања – климатске промене, заштита природе, хемикалије, управљање отпадом и други. Као резултат овог састанка, у наредним данима биће израђен план активности ЕНВАП4 пројекта за период јул-децембар 2022. године.

Овај веб сајт користи колачиће како би пружио боље искуство, додатке за друштвене мреже и за анализу саобраћаја. Сагласни сте са коришћењем колачића уколико наставите да користите овај веб сајт.