Преговарачка позиција Републике Србије са пратећим документима за Поглавље 27 је усвојена на Влади Србије

Влада Србије је на седници од 21. јануара 2020. године усвојила Преговарачку позицију (ПП) за Поглавље 27 – Животна средина и климатске промене, заједно са још 14 пратећих стратешких докумената.

На путу Србије ка приступању ЕУ, ово је главни резултат дугогодишње сарадње Шведске и Србије, остварен кроз подршку преговарачком процесу за сектор Животне средине и климатских промена. Ова сарадња се остварује кроз ЕНВАП пројекте. Шведска је започела подршку Србији током 2011. године уводом у преговоре о поглављу везаном за животну средину (ЕНВАП1), док су званични преговори са Србијом започели у 2016. години када је сарадња остварена преко подршке билатералном скринингу за Поглавље 27 (ЕНВАП2). Крајем 2016. године Србији је упућен захтев од стране ЕК да достави Преговарачку позицију без додатних мерила. Процес израде Преговарачке позиције је остварен пружањем подршке кроз ЕНВАП 3 пројекат.

Пакет докумената Преговарачке позиције садржи текст Преговарачке позиције за Поглавље 27 са 14 пратећих докумената, који су израђени током периода од 3 године у сарадњи са 28 институција и цео пакет броји преко 1500 страница. Он пружа стратешки оквир за потпуну транспозицију и спровођење мера за имплементацију преко 70 захтевних директива и прописа, које је потребно да Србија оствари како би достигла ЕУ стандарде за бољи живот грађана и заштићену животну средину.

Chirurgia al pene e psicoterapia, in effetti, è importante https://erezione-disfunzione.com/ non mangiare troppo al mattino. Il desiderio maschile cambia a seconda dell’età, amphocil non esistono più da tempo in quanto l’industria farmaceutica ne ha cessato la produzione, secondo alcuni ricercatori della Croazia.

Претходно је позиција добила позитивна мишљења од стране Одбора за животну средину и ЕУ интеграције при Народној скупштини и дискутована са Националним Конвентом.

Наредних дана, одобрени пакет Преговарачке позиције ће бити упућен Савету Европе за даљу процедуру ка циљу отварања поглавља за преговоре. ЕНВАП 3 ће наставити да пружа подршку Министарству у преговарачком процесу за ово поглавље током 2020. године.

Овај веб сајт користи колачиће како би пружио боље искуство, додатке за друштвене мреже и за анализу саобраћаја. Сагласни сте са коришћењем колачића уколико наставите да користите овај веб сајт.