Шведски и српски партнери дискутовали о резултатима имплементације ЕНВАП3 пројекта и будућим плановима током састанка Управног одбора одржаног у Београду

Састанак Управног одбора пројекта ЕНВАП3 одржан је 24. септембра 2020. године у просторијама Министарства заштите животне средине. Састанку су присуствовали представници Шведске амбасаде у Београду, Агенције за заштиту животне средине Србије, тима ЕНВАП3 пројекта. Представници Шведске агенције за заштиту животне средине учествовали су онлајн због немогућности да путују током  пандемије Ковид-19.

Господин Слободан Перовић, помоћник министра за стратешко планирање и пројекте који је председавао састанком, подсетио је учеснике на постигнућа у претходном периоду у вези са усвајањем и подношењем Преговарачке позиције. Чланови Управног одбора информисани су да је Министарство започело примену документа „Приступ: приоритетне активности након подношења Преговарачке позиције“, углавном даље развијајући позиције за неколико директива, као и развијајући механизам за мониторинг и извештавање. Господин Арунас Кундротас, вођа тима на ЕНВАП3 пројекту, представио је главна достигнућа у периоду јануар – јун 2020. године, као и план активности за период јул – децембар 2020. године и ЕНВАП3 План комуникација за 2020 – 2021. годину, које је Управни одбор одобрио. Он је истакао да је већина активности од средине марта успешно спроведена, највише због тога што се тим брзо прилагодио онлајн комуникацији. Обезбеђена је интензивна координација унутар тима, као и са Министарством, углавном Одељењем за европске интеграције, а комуникација са експертима на пројекту такође се одвијала без икаквих проблема.

Овај веб сајт користи колачиће како би пружио боље искуство, додатке за друштвене мреже и за анализу саобраћаја. Сагласни сте са коришћењем колачића уколико наставите да користите овај веб сајт.