Тим Министарства заштите животне средине Србије је посетио тим Црне Горе, одговоран за преговарање у Поглављу 27

У периоду од 25. до 27. фебруара 2020.г. ЕНВАП 3 је подржао организацију студијског путовања у Црну Гору, са циљем посете надлежном министарству за процес преговора у Поглављу 27. Тим Србије предводила је проф.др Мирјана Дреновак-Ивановић из Преговарачког тима надлежног за ово поглавље. Теме о којима се дискутовало укључивале су процес преговора пре самог отварања поглавља, препреке и изазове у општој комуникацији са ЕК, Радном Групом за проширење COELA, комуникацији са заинтересованим странама, статусу транспозиције и спровођења у свим секторима, као и специфичне теме као што су успостављање мреже Натура 2000, одређене директиве из сектора Квалитета ваздуха, управљања отпадом у вези пакета циркуларне економије и климатских промена.

Састанци су били сјајна прилика да обе стране размене информације и искуства у процесу преговора, изради Преговарачке позиције и размотре потенцијалну будућу сарадњу. Током посете, поред састанака, делегација Србије обишла је регионалну депонију са Рециклажним центром, администрацију Националног парка Скадарско језеро и Институт за поморску биологију. Оба тима која су задужена за преговоре двеју земаља су се сагласила да у наредном периоду наставе сарадњу, кроз директну комуникацију као и током бројних регионалних састанака у области заштите животне средине.

Овај веб сајт користи колачиће како би пружио боље искуство, додатке за друштвене мреже и за анализу саобраћаја. Сагласни сте са коришћењем колачића уколико наставите да користите овај веб сајт.