Албанска делегација из Министарства туризма и заштите животне средине је посетила Министарство заштите животне средине и Министарство европских интеграција Републике Србије, у периоду од 1- 3. фебруара 2023. године

Албанска делегација из Министарства туризма и заштите животне средине је посетила Министарство заштите животне средине и Министарство европских интеграција Републике Србије, у периоду од 1- 3. фебруара 2023. године, са циљем размене искустава у области европских интеграција у Поглављу 27 – Животна средина и климатске промене.

Одговоре на бројна питања албанске делегације а која се тичу преговарачке структуре за Поглавље 27, координације са другим институцијама које су чланови Преговарачке групе 27, али и питања у вези са транспозицијом и имплементацијом прописа из области хемикалија, заштите ваздуха, заштите природе и индустријског загађења, давали су представници Министарства заштите животне средине, Агенције за заштиту животне средине и Министарства за европске интеграције, као и експерти ангажовани на изради Специфичног плана за имплементацију Директиве о индустријским емисијама. Испред Министарства заштите животне скуп је отворио Душан Чаркић, помоћник министра у Сектору за међународну сарадњу, пројекте и климатске промене.

Тродневна посета била је веома корисна како за представнике албанске делегације, тако и за делегацију Републике Србије, не само због разјашњења различитих питања која су се наметнула приликом презентација, већ и због успостављања контаката између делегације Албаније и делегације Републике Србије.

Овај веб сајт користи колачиће како би пружио боље искуство, додатке за друштвене мреже и за анализу саобраћаја. Сагласни сте са коришћењем колачића уколико наставите да користите овај веб сајт.