Државна секретарка Министарства заштите животне средине, Сандра Докић, разговарала је 2. марта 2023. године са Карин Јемтин, генералном директорком Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (СИДА) о напретку у процесу европских интеграција у области животне средине, тренутним инвестиционим улагањима, као и будућим плановима

Државна секретарка Министарства заштите животне средине, Сандра Докић, разговарала је 2. марта 2023. године са Карин Јемтин, генералном директорком Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (СИДА) о напретку у процесу европских интеграција у области животне средине, тренутним инвестиционим улагањима, као и будућим плановима.

Поменута су документа која су усвојена у децембру 2022. године, а односе се на Програм циркуларне економије, Програм за заштиту ваздуха, као и на усвајање Закона о управљању отпадом.

Краљевина Шведска континуирано пружа помоћ сектору за заштиту животне средине, укључујући и Министарство заштите животне средине. Државна секретарка Сандра Докић се гостима из Шведске посебно захвалила на пружању подршке кроз пројекат приступања у области животне средине (ЕНВАП 4), који се ових година прилагођавао потребама Министарства у процесу европских интеграција за Поглавље 27 – Животна средина и климатске промене.

Овај веб сајт користи колачиће како би пружио боље искуство, додатке за друштвене мреже и за анализу саобраћаја. Сагласни сте са коришћењем колачића уколико наставите да користите овај веб сајт.