Одржан је састанак Преговарачке групе 27 – Животна средина и климатске промене, уз подршку ЕНВАП 4 пројекта, 6. марта 2023. године

Државна секретарка Сандра Докић председавала је састанком Преговарачке групе 27. Састанку је присуствовао и помоћник министра, Душан Чаркић, који је говорио о припреми за Годишњи извештај о напретку Србије за 2023. годину за Преговарачко поглавље 27.

Државна секретарка је члановима радне групе представила нацрт Акционог плана за испуњавање мерила за затварање Поглавља 27.

“Надам се да поступак затварања Поглавља неће дуго трајати. Изузетно је важно да се институције које имају обавезу да у одређеном року доставе све информације, тога и придржавају. Када установимо да смо Акционим планом обухватили све активности, доставићемо га Европској комисији на коментаре, након чега ћемо сачинити коначну верзију коју ће ова радна група усвојити и по којој ћемо извештавати Европску комисију”, објаснила је државна секретарка Сандра Докић.

Овај веб сајт користи колачиће како би пружио боље искуство, додатке за друштвене мреже и за анализу саобраћаја. Сагласни сте са коришћењем колачића уколико наставите да користите овај веб сајт.