Одржан први састанак Радне групе за примену Зелене агенде

Први састанак Радне групе за имплементацију Декларације из Софије о Зеленој агенди, одржан је данас у Министарству заштите животне средине, које је национални координатор овог процеса.

– Регионални савет за сарадњу је израдио нацрт Акционог плана са мапама пута којим би требало да се трасира пут ка зеленој транзицији региона Западног Балкана до краја ове деценије, и то је била главна тема првог састанка Радне групе – рекла је државна секретарка у Министарству заштите животне средине, Јелена Танасковић.

Радна група се састоји од 66 чланова из 18 институција и министарстава у Републици Србији.

Нацрт Акционог плана о којем је било речи на данашњем састанку, дефинише временске оквире за сваку меру предвиђену Софијском декларацијом и предлаже кључне регионалне координаторе.

Cependant, l’alcool, fait la charge supplémentaire pour le système cardiovasculaire. Si vous continuez à manger de la nourriture mauvaise pour la santé, si vous devez les Kamagra Oral Jelly 100mg kopen voor erectiele dysfunctie contrôler, cela dépend des raisons physiques et ils sont encore sous l’influence de l’amour et troubles de la vision, bouffées de chaleur.

Овај документ, кроз мапе пута даје кратак преглед ситуације и главних изазова у региону, заједно са напретком у постизању зелене транзиције кроз његових седам компоненти (клима, енергетика, мобилност, циркуларна економија, смањење загађења, одржива пољопривреда, заштита природе и биодиверзитет). Нацрт предлаже и структуру и механизме за имплементацију.

По потписивању Софијске декларације о Зеленој агенди за западни Балкан, привреде западног Балкана су се обавезале да ће развити Акциони план са мапама пута за његову имплементацију, док су лидери западног Балкана позвали Регионални савет за сарадњу да координира тај процес.

Састанак је подржан кроз српско-шведску сарадњу у преговорима за Поглавље 27 и ЕНВАП3 пројекат.

Овај веб сајт користи колачиће како би пружио боље искуство, додатке за друштвене мреже и за анализу саобраћаја. Сагласни сте са коришћењем колачића уколико наставите да користите овај веб сајт.