Састанак Пододбора за транспорт, енергетику, животну средину, климатске промене и регионални развој

Састанак Пододбора за транспорт, енергетику, животну средину, климатске промене и регионални развој одржан је у Бриселу у хибридном формату 12. децембра 2022. године. Државна секретарка Министарства заштите животне средине Сандра Докић и помоћник министарке Душан Чаркић имали су излагање у оквиру животне средине и климе, на тему напретка Србије у области Поглавља 27, за период 2021 – 2022. године.

Сандра Докић 1

Том приликом представљени су усвојени програми, прописи који се налазе у процедури усвајања, као и текуће активности у вези са реализацијом пројеката. На састанку је одржана продуктивна дискусија око хоризонталног законодавства, климатских промена, заштите ваздуха и управљања отпадом.

Сандра Докић 2

У складу са закључцима, потребно је радити на подизању административних капацитета на свим нивоима и у свим секторима, и организовати техничке консултације у наредном периоду у вези са актуелним питањима.

Брисел
Овај веб сајт користи колачиће како би пружио боље искуство, додатке за друштвене мреже и за анализу саобраћаја. Сагласни сте са коришћењем колачића уколико наставите да користите овај веб сајт.