Одбор за европске интеграције Народне скупштине дао позитивно мишљење на Преговарачку позицију за Поглавље 27

Након позитивног мишљења Одбора за заштиту животне средине и одржаног консултативног састанка са Националним конвентом о ЕУ на ком није било суштинских примедби на Предлог Преговарачке позиције за Поглавље 27, Одбор за европске интеграције је на седници одржаној 15. јануара 2020. године, која је била затворена за јавност, размотрио и дао позитивно мишљење на Предлог Преговарачке позиције Републике Србије за Међувладину конференцију о приступању Републике Србије Европској унији за Поглавље 27 – „Животна средина и климатске промене“.

Предлог Преговарачке позиције за Поглавље 27 – „Животна средина и климатске промене“ представили су министар за заштиту животне средине Горан Триван, државни секретар и председник Преговарачке групе 27 Иван Карић и члан Преговарачког тима проф. др Мирјана Дреновак Ивановић.

Одбор апелује на све релевантне институције у Републици Србији да уложе додатне напоре по питању заштите животне средине, како би се унапредио квалитет живота грађана Србије.

Овај веб сајт користи колачиће како би пружио боље искуство, додатке за друштвене мреже и за анализу саобраћаја. Сагласни сте са коришћењем колачића уколико наставите да користите овај веб сајт.